Ÿ  Gezondheidsverklaring ivm de privacywet (AVG) zelf regelen via de site van het CBR. Een gezondheidsverklaring is verplicht voordat je met je praktijkexamen mag beginnen.

Ÿ  Voordat je praktijkexamen mag doen, doe je theorie examen bij het CBR. Dit mag vanaf 16 jaar. Tijdens je theorie examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht bezit. Zo kun je veilig de weg op. Ik adviseer dit zo spoedig mogelijk te halen wanneer je met rijlessen begint. Door je kennis van de verkeersregels versnel je je rijopleiding. Als een cursus thuisstudie bij je past kun je bij mij een theoriepakket met veel oefenvragen aanschaffen. Mocht je vragen hebben kan ik je tijdens de rijlessen helpen deze te verduidelijken.

Ÿ  Machtiging voor de examen aanvraag: met je digid inloggen bij mijn.cbr.nl en dan de rijschool toestemming geven door het rijschoolnummer 1711Z1 te vermelden.


Extra info


Ÿ  Ben je geslaagd en heb je nog rijlessen over, dan krijg je deze gewoon terug gestort! Indien je faalangst hebt dan kan je bij het CBR een faalangstexamen doen. Ik kan deze voor je aanvragen.


Ÿ  Uit onderzoek is gebleken dat lessen van 2 uur aaneengesloten effectiever zijn dan enkele losse uren. Ik raad dit dan ook aan. Uiteraard bepaal je zelf hoeveel lessen je per keer wil rijden en de frequentie hiervan.


Ÿ  Naast de regulieren lessen kun je ook opfrislessen volgen. Het doel van deze lessen is om mensen die in het bezit zijn van een rijbewijs (B) die door omstandigheden onzeker zijn geworden in het verkeer, weer veilig en met veel zelfvertrouwen aan het verkeer deel te laten nemen. Deze onzekerheid kan veroorzaakt zijn door:

Ÿ  weinig kilometers gereden te hebben

Ÿ  agressiviteit van medeweggebruikers bang zijn geworden

Ÿ  een nare ervaring

Ÿ  persoonlijke omstandigheden

Ÿ  In het bezit van een buitenlands rijbewijs en niet gewend aan het verkeer op de Nederlandse wegen


Ÿ  Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar zelf een rijschool benaderen om te starten met autolessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18 de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch? 2toDrive bestaat sinds 2011 en is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Sinds de start hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder. Kijk voor meer informatie op de website van www.2toDrive.nl.